perjantai 9. lokakuuta 2015

Berliini II

Rakastan metroja. Olemme tällä matkalla sivistäneet itseämme jo DDR-museolla, mutta eniten elämää uskon nähneeni julkisissa kulkuneuvoissa. Ensimmäinen herkkää mieltäni järkyttävä ristiriita oli nähdä tyylikkääseen minkkiturkkiinsa pukeutuneen rouvan berber tämän noustessa lentokoneeseen Riikassa. Housut roikkuivat hitusen turhan alhaalla, ja turkin helman alta paljastui miltein kokonaan paljas bylly. HUPS.

Opetus 1. Korkeavyötäröiset housut tai pitkä paita

Metroasemilta saa mainioita aterioita. Aasialaisista pikaruokaloista irtoaa huikean hyvää mättöä alle viidellä eurolla. Odottaa ei ehdi, kun kassat ruuhka-aikana hoputtavat eteenpäin uusien nälkäisten tieltä. Maha täynnä on mukava astella vilinässä, siirtyä metroon katselemaan ihmisiä (niitä on muuten enemmän kuin Hinnerjoella) ja ottaa vaikka nokoset jos aterianjälkeinen väsymys meinaa iskeä. Thairuuan jälkeen se ei tosin edes iske, joten aikaa tarkkailuun jää enemmän.

Opetus 2. Todellista pikaruokaa saa alle kahdessa minuutissa, unohda Burger King

Metroissa kulkee kaikenkirjavaa sakkia sekavista reppanoista salkkuolkaisiin liikemiehiin ja arvokkaisiin rouviin korkeissa nutturoissaan. Paikalliset lukevat kirjaa tai sanomalehteä, turistit karttaa. Kaikilla, on selvä päämäärä ja se näkyy tehokkuutena siirtymisissä.

Opetus 3. Pois tieltä palloilemasta jos olet valmis. Pätee liukuportaisiin, jonoihin, ovenedustoihin, metrolaitureihin ja melkein mihin vain.

Aikamoinen maisema. Aikamoinen mesta.
Sää täällä ei varsinaisesti ole suosinut. DDR-museoon pyrimme varttia ennen kuin ovet aukesivat. Emme tarenneet jäädä ovenedustalle odottelemaan, vaan kävimme tsekkaamassa mielettömän katedraalin naapurista aikamme kuluksi. Kylmä keikka sekin, mutta vilua ei ehtinyt miettiä upeaa arkkitehtuuria ja mielettömiä kivikaiverruksia ihastellessa.

DDR-museo. Huomaa Lenin.
 Opetus 4. Tykit farkkujen alle ja villapaitaa päälle

Lopulta pääsimme täpötäyteen DDR-museoon kurkistelemaan erilaisiin kaappeihin joiden luukuista paljastui kuvia ja asetelmia ajasta silloin ennen. Opastettu kierros olisi varmasti ollut peliveto, mutta kiva oli kurkistella muutenkin. Saimmepahan mennä omaan tahtiimme, mikä on tällä jengillä aika tiukka.

Opetus 5. Kanna opiskelijakorttia mukana

Seuraavaksi katsomme matseja sähköintternetistä ja alamme orientoitua kisatunnelmaan. Aikataulu lauantaille on jo selvillä, ja merkitsemme siitä olennaiset ylös.

Kisat käydään yhdeksällä tatamilla, joten härdelli on taattu. Palaverin jälkeen suuntaamme läheiselle punttisalille hakemaan viimeistä terävyyttä huomisiin kisoihin. Illalla pääsemme rekisteröintiin tuhannen kuudensadan kanssakilpailijan kanssa. Eväät kannattanee ottaa mukaan, voi olla että menee tovi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti