sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Enttententtententtii

Mikrobiologian tentti on keskiviikkona. Lukumotivaatio on vaihdellut melkoisesti. Tai ei se oikeastaan paljoa ole vaihdellut, melkoisen tasaisesti ollut pakkasella. Välillä innostun. Varsinkin immunologian opiskelu on tuntunut ajoittain suorastaan hauskalta. Sitten on näitä päiviä (lepopäivät on pahimpia):

Herään ennen kuin kukko laulaa, tai oikeastaan jään köllimään ja otan kymmenisen 2-4 minuutin torkkua kunnes se kukko ihan oikeasti laulaa tai ainakin ihan kohta laulaisi jos en sattuisi heräämään urbaanissa ympäristössä. Nousen lopulta johonkin järjettömään kellonlyömään, esimerkiksi 05.47. Avaan koneen ja keitän kahvia. Katselen tovin matseja youtubesta ja teen mielikuvatreenin tai jotakin kirjallista karatehommaa, esimerkiksi vastustaja-analyysejä. Siitä siirryn toisen kahvikupin myötä kouluhommien pariin, ja tunnin pari jaksan keskittyä mainiosti. Tähän asti kaikki hyvin, ja siitä se alamäki sitten alkaa.

Menen kirjastoon ja pystytän koneen yhdeksän maissa. Jaksan keskittyä puoli tuntia, kunnes nälkä alkaa kurnia ja homma menee ruokalistojen selailuksi ja lounasseuran rekrytoinniksi. Pitää syödä hyvin että jaksaa, mutten saa ketään maaniteltua lounaalle vielä 10.15. Kahvihammasta kolottaa, joten haen väliaamukahvin candiosta ja jään suustani kiinni ensin candio-tädin ja sitten jonkun kurssitoverin, kaverinkaverin tai oikeastaan ihan kenen hyvänsä kanssa. Palaan sorvin ääreen vähän ennen yhtätoista, ja pian joku aikaisemmin maanittelemistani ystävistä onkin valmis lähtemään lounaalle.

Koska lounas on yksi päivän ehdottomista tähtihetkistä ja hieno mahdollisuus nauttia hyvästä ruuasta kavereitten kanssa hihittelyn lomassa, venyy lounastauko usein pitkähköksi. Maha täynnä on hyvä palata koneelle tai luennolle, ja kymmenen minuutin tehokkaan opiskelun jälkeen on fiksua ottaa pienet päivätorkut. Mummokin aina sanoo että ”se on ku rahaa laittas pankkii ku nuar ihmine nukkuu”. Parinkymmenen minuutin powernapin jälkeen jaksaa taas tsempata.

Ainiin. Pitää palauttaa pari kirjaa kaupungin kirjastoon, ja kun kerran sinne asti raahaudun niin sama kipaista lähimmäisen kirppiksellä kun on siinä ihan vieressä kivasti. Kirpparin takkeja plaratessa (en tarvitse enää YHTÄÄN) eräs nälkäinen toveri soittaa ja houkuttelee ovelasti lounaalle nro 2, ja pitkällisen pohdinnan jälkeen suostun ehdotukseen. Sieltä palattuani päätän mennä kämpille lukemaan. Se on aina virhe.

I´ll have a big exam on Wednesday so I decided to bake some gingerbread for christmas.
Pystytän koneen, ja huomaan että kahvihammasta pikkuisen taas kolottaa. Keitän kahvia ja plaraan luentoslideja suunnitellen samalla, mitä laittaisin jouluaattona päälle. Saan yhden luennon kahlattua läpi ja huomaan että tiskiäkin vähän on. Tiskaan ja kiikutan täpötäyden roskiksen eteiseen ulosvientivalmiuteen. Matkalla havaitsen eteiseen kertyneen hiekan ja mattoon takertuneet hiukset. Avaan siivouskomeron oven taistellakseni pölynimurin sen syövereistä, ja saan silityspöydän ja pari ämpäriä syliini. (Miksi ihmeessä siivouskomerot tehdään aina niin pahuksen pieniksi?) Tovin rymisteltyäni päätän järjestää komeron, minkä jälkeen pääsen vihdoin asiaan. Olen imuroinnissani loppusuoralla, kun kuulen puhelimen soivan. Hajautuksessa ollut ystävä on palannut Turkuun ja pyytää kahville. Lähden tietysti. Ihmisiä vartenhan täällä ollaan.

Mainion juttutuokion jälkeen palaan kämpille ja avaan taas tietokoneen. Luen yhden bakteriologian luennon puoleen väliin ja alan leipoa pipareita.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti